Op papier

In Op papier verzamelt de Rotterdamse kunstenaar Jos Looise zijn tekeningen en aquarellen.


Jos Looise (Hoek van Holland 1953) is een veelzijdig Rotterdams kunstenaar. Hij schildert, tekent, ontwerpt en bedenkt uiteenlopende projecten. De laatste jaren werkt hij veelal in opdracht. Een rode lijn in zijn werk is het gezicht, het portret, wat hijzelf omschrijft als ‘de vingerafdruk van ons bestaan.’

Op papier is het derde boek van Jos Looise. Het biedt een overzicht van zijn vele tekeningen en aquarellen, die stuk voor stuk getuigen van een grote gevoeligheid laten zien.
Het boek bevat een grote verzameling recent tot stand gekomen vrij werk, tekeningen en aquarellen naar model en portretten van ‘helden’ als Keith Richard en Mick Jagger. Maar vooral is het boek een overzicht van werk dat tot stand kwam in het kader van goede doelenprojecten waarbij tal van bekende Nederlanders zich door Jos Looise lieten portretteren om zo de totstandkoming van een therapeutisch zwembad in de nieuwbouw van het centrum Reuma Revalidatie Rotterdam of de aankoop van fitnessapparatuur voor de longafdeling van het Erasmus Medisch Centrum mogelijk te maken. In Op papier herkent u ze: Ahmed Aboutaleb, Mies Bouwman, Mario Been, Joke Bruijs, Chiem van Houweninge, Leontien van Moorsel, Marianne Timmer, Pierre van Hooijdonk, Joop van Caldenborgh, Maria Heiden en vele anderen. Zoals Jos zegt: “Mensen vinden het leuk om iets voor een goed doel te doen. Het werkt stimulerend als je daar een origineel kunstwerk aan koppelt. Ze worden enthousiast als ze een tekening van hun geliefde of kind of kleinkind kunnen laten maken.”

Ter gelegenheid van de verschijning van Op papier houdt Jos Looise op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 mei van 13 – 20 uur Open Huis in zijn penthouse op het pakhuis St. Job. Veel van de in Op papier afgebeelde werken zijn dan te koop.

verschijnt 29 mei 2015

Omvang 224 pagina’s
Formaat 225 x 280 mm staand
Afwerking genaaid gebrocheerd, paperback
Prijs € 34,95

ONLINE BESTELLEN >