De herschepping van de VolgermeerTer gelegenheid van de afronding van de bodemsanering in de Volgermeer vroeg het ProjectBureau Bodem van de gemeente Amsterdam Sjaalman Media een boek uit te geven waarin het unieke van dit project wordt gedocumenteerd.

De sanering van de Volgermeer is het grootste bodemsaneringsproject in de Nederlandse geschiedenis, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe, tot de verbeelding sprekende technieken om Nederlandse oernatuur te herstellen, waarin vanaf 2011 weer gewandeld en gefietst kan worden.

Fotografe Maaike Vergouwe volgde twee jaar lang de werkzaamheden in de Volgermeer. Haar foto’s geven een spectaculair beeld van technisch kunnen en laten ons met stille  verwondering kijken naar de natuurontwikkeling die daardoor mogelijk werd gemaakt.

Cyriel van Rossum beschrijft de geschiedenis van de Volgermeer: het verhaal van de vervuiling en de zoektocht naar een oplossing. Hij interviewde tal van betrokkenen: omwonenden, wetenschappers, mensen die in de Volgermeer aan de sanering hebben gewerkt.

Samen maken zij dit boek tot een uniek document, dat inspireert en informeert.

Fotografie Maaike Vergouwe
Tekst Cyriel van Rossum
Omvang 112 pagina’s
Formaat 275 x 210 mm oblong
Afwerking genaaid gebonden, hardcover
Prijs € 29,90

ONLINE BESTELLEN >